Presedintele PDL Vasile Blaga le-a spus, joi, pensionarilor din partid reuniti in Conventie nationala, ca de sapte luni el este bunic si ca spera ca nepotul sa-l iubeasca, iar colega sa de partid Andreea Paul a propus un proiect de lege privind "bunicul de rezerva", inspirat de modelul danez.

"As spune ca intalnirea cu dumneavoastra pentru mine este astazi si mai emotionanta. De sapte luni, sunt si eu bunic si intotdeauna, stiam de altfel, o traisem pe pielea mea, bunicii tin la nepoti mai mult decat la copiii lor, lucrul asta nu mai trebuie demonstrat. Dar e vorba despre inca o responsabilitate pe care o am si as vrea eu, la fel ca dumneavoastra, nepotul sa ma iubeasca si as vrea si eu sa-l protejez, dar cu demnitate si dependent de un stat care nu trebuie sa considere ca face favoruri celor de varsta a treia atunci cand primesc pensii. De fapt este rasplata pentru munca de o viata facuta in folosul romanilor", a spus Vasile Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Blaga a fost aplaudat de pensionarii democrat-liberali atunci cand le-a spus ca este de sapte luni bunic.

La randul sau, colega sa de partid, prim-vicepresedintele Andreea Paul a sustinut ca PDL este singurul partid care are o organizatie a persoanelor de varsta a treia si a apreciat ca pensionarii sunt "aurul alb al PDL".

Mentionand ca "peste 20 de ani pensionarii vor fi nevoiti sa lucreze ca sa nu moara de foame", Andreea Paul a vorbit despre cele doua bunici ale sale si despre sfaturile primite de ea de la acestea.

"Cele mai valoroase sfaturi le am de la bunicile mele. Una dintre bunici imi spunea: «In viata, Andreea, sa fii atat de buna in ceea ce faci incat oricat te vor fura cei din jur tu tot cea mai buna sa ramai!»", a relatat Andreea Paul.

Ea a vorbit si despre un proiect de lege care sa fie initiat de PDL si care sa aiba in vedere modelul danez legat de programul "bunicul de rezerva".

"Trebuie sa ne gandim la modelul danez fata de pensionari. Ei au un program numit «Bunicul de rezerva» si putem face o initiativa legislativa", a spus Andreea Paul, fara a da detalii.

Conventia Nationala a Organizatiei de pensionari si a persoanelor de varsta a treia a PDL, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului, a debutat cu un moment de reculegere propus de presedintele organizatiei fata de pensionarii democrat-liberali care au murit in perioada dintre cele doua Conventii ale organizatiei.

Citeste si:
Coaliția vrea să taie cu măsură pensiile speciale; România riscă să...
Coaliția vrea să taie cu...

Atat Vasile Blaga, cat si alti democrat-liberali din conducerea partidului au sustinut ca pensionarii sunt "sufletul si echilibrul" partidului, ca ei au o mare contributie in campaniile electorale ale PDL si au respins ideea ca PDL ar fi fost cel care le-a taiat pensiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.