Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca decizia Curtii Constitutionale pe tema referendumului este "o prima si majora infrangere a USL in primul rand si a PNL".

"Hai sa fim clari: este o prima si majora infrangere a USL decizia Curtii Constitutionale si spun acest lucru pentru ca ei isi faceau planuri ca foarte rapid, chiar la sfarsitul lunii august, sa treaca prin Camere proiectul de Constitutie si in luna octombrie sa organizeze referendum. Lucrul acesta nu mai este posibil in acest moment. Sigur ca vor fi schimbari majore si aceasta este o infrangere majora a USL in primul rand si a PNL, pentru ca, pana la urma, presedintele acestei comisii este Crin Antonescu, in primul rand", le-a spus ziaristilor Vasile Blaga, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca PDL va continua demersurile incepute "pentru constituirea unei coalitii pentru o Constitutie a cetatenilor" si ca democrat-liberalii vor boicota actiunile puterii de a pune in practica "proiectul de Constitutie antidemocratic". "Ramanem la pozitia PDL de a boicota actiunile puterii de a-si pune in practica aceasta Constitutie, acest proiect de Constitutie antidemocratic", a spus Blaga.

Potrivit lui Blaga, Comitetul de initiativa al PDL condus de Radu Carp va informa opinia publica privind opiniile PDL, va avea intalniri in teritoriu si, daca va considera, si mitinguri pentru a le explica oamenilor "ce urmareste USL prin modificarea Constitutiei".

Blaga a mai spus ca el se va intalni vineri cu Mihail Neamtu si va incerca sa discute pe acesta tema si cu persoanele "cu care PDL a fost de aceeasi parte a baricadei" in vara trecuta.

Vasile Blaga a mentionat faptul ca noua Constitutie propusa de USL este "revansarda", pentru ca jumatate din amendamentele USL s-au referit la prerogativele presedintelui tarii, ca USL "vrea sa instaureze ce nu a reusit" in vara anului 2012, adica "o republica parlamenatara".

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.