Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca Partidul Conservator poate sa plece din USL daca este nemultumit de colaborarea cu PNL in cadrul Aliantei de Centru Dreapta.

"Daca Partidul Conservator este nemultumit, poate sa plece. Constructia USL nu sta in Partidul Conservator, iar daca unii prin PC isi imagineaza ca cineva din PNL sau eu, ca presedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate in a spune clar lucrul acesta, se inseala amarnic", a avertizat liderul PNL, dupa sedinta Biroul Permanent National al PNL, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca USL "nu a fost construita pentru a se juca de-a mofturile cu conservatorii".

"Daca dansii au luat hotararea de a denunta (protocolul - n.r.), dar as vrea sa o vad oficial, atunci drum bun, cale batuta, succes in viata. Noi am construit USL nu ca sa ne jucam de-a mofturile cu conservatorii sau cu oricine altcineva. USL este o constructie foarte serioasa in care doua partide mari - PSD, PNL - negociaza, se intorc, isi fac concesii unul altuia. Nimeni nu a castigat decat PC si nimeni nu e mai putin indreptatit decat PC sa transmita un soi de amenintari pe care nu le ia nimeni in serios", a mai spus co-presedintele USL.

Intrebat daca PC a comunicat PNL motivele de nemultumire, el a raspuns ca nu a avut nicio comunicare.

"N-am nicio comunicare oficiala de la PC si chiar acest lucru in sine este inacceptabil", a afirmat Crin Antonescu.

El a adaugat ca, atunci cand s-a constituit USL, Partidului Conservator a obtinut "niste lucruri si toata lumea le-a respectat".

"Noi atunci cand am constituit USL si ACD am garantat asociatilor conservatori niste lucruri. Toata lumea, si noi, si PSD le-am respectat. Partidul Conservator a vrut grupuri parlamentare, PC are grupruri parlamentare, PC a vrut sa aiba reprezentare la nivelul administratiei publice locale, este reprezentat, are un presedinte de Consiliu Judetean, mai multi vicepresedinti, numerosi consilieri, foarte numerosi. PC a dorit sa fie parte la guvernare si are doua portofolii, dintre care unul major", a mai spus Antonescu.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca, in 28 de judete, nu exista protocol de functionare a Aliantei de Centru-Dreapta, iar PC "ia de pe umerii" PNL sarcina de a negocia aceste protocoale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.