Ministrul de Interne, Radu Stroe, considera ca sanctionarea soferilor cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de trei luni este "un regim sanctionator in bascalie".

"Exista mai multe module care trebuiesc construite, asamblate, pentru a crea un tot al masurilor ce ar trebui gandite si adoptate de catre Guvern. Un prim modul ar fi cel referitor la programele pe care trebuie sa le construiasca Ministerul Transporturilor cred, trebuie un modul al modului de examinare a candidatilor la diversele carnete de conducere. E clar ca nu e un lant coerent bine pus la punct. Ar trebui un al treilea modul, un regim sanctionator foarte aspru, pentru ca, dincolo de ceea ce nu stim niciodata ca se va intampla, va trebui sa determinam conducatorul auto la disciplina, pentru ca noua ne lipseste disciplina in trafic, in conducere, in comportament. Educatia si disciplina", a declarat Stroe la Realitatea TV.

Ministrul de Interne ca este necesara introducerea unui regim de sanctiuni mult mai dure, precum suspendarea permisului pe o perioada de 3-4 ani pentru contraventiile mai grave.

"In opinia mea, lucrurile acestea nu se realizeaza decat prin masuri extrem de severe care trebuie sa aduca fortament pe constiinta omului, ca sa nu spun 'frica' pentru a nu mai trece pe rosu, pe zebra, pentru a nu mai circula cu viteza peste 50 km peste norma, nici macar atat, evident, sub influenta bauturior alcoolice, fara permis... Exista un proiect de ordonanta de urgenta de inasprire a pedepselor. Am amanat-o in septembrie, pentru ca am spus sa completam aceste lucruri. Nu vom pune accent pe amenzi, si ele vor fi, ci pe suspendarea carnetului de conducere 3-4 ani. Trei luni (cum este in prezent, n.r.) reprezinta un regim sanctionator in bascalie, dupa parerea mea", a mai adaugat Radu Stroe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.