Romania intelege cauzele economice pe baza carora consortiul de la Sah Deniz a optat pentru o alta ruta de export al gazelor catre Europa decat Nabucco si se va concentra pe alte proiecte cu autoritatile din Azerbaidjan, precum AGRI si investitii ale companiei SOCAR in Romania,afirma premierul Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, declaratia a fost sustinuta la finalul discutiei avute cu vicepremierul din Azerbaijan, Yagub Eyyubov.

"Intelegem motivele economice pentru care a fost ales proiectul TAP, nu Nabucco, dar cu atat mai mult trebuie sa avem alte proiecte economice de succes, printre care AGRI - si este momentul sa avansam cu acest proiect pe termen mediu si lung - si implicarea companiei nationale SOCAR in investitii concrete in Romania", a spus Ponta, aflat in vizita oficiala in Azerbaijan.

El a anuntat ca ministrul azer al Energiei va veni la Bucuresti in luna septembrie pentru a discuta cu autoritatile romane despre aceste proiecte.
Proiectul Nabucco West, in care este implicata si Romania, a pierdut cursa pentru gazele extrase din Marea Caspica, de la Sah Deniz (Azerbaijan), consortiul care opereaza exploatarea optand pentru o alta ruta de export catre Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.