Deputatul PNL Grigore Craciunescu a depus, miercuri, la Biroul permanent al Camerei, o initiativa pentru completarea stemei nationale cu coroana Romaniei.

Propunere legislativa vizeaza modificarea si completarea Legii 102 din 21 septembrie 1992 privind stema si sigiliul statului.

Potrivit MEDIAFAX, parlamentarul PNL considera sa prezenta coroanei de otel pe stema Romaniei va sublinia independenta statului.

"Ideea de independenta e subliniata cel mai bine de elementele stemei de pe steagul din perioada in care s-a obtinut oficial independenta Romaniei (1877). Pe de alta parte, e firesc sa ne asumam trecutul asa cum a fost el. De aceea, propun completarea stemei cu coroana de otel a Romaniei, care sa fie plasata pe capul acvilei pentru a sublinia ideea de independenta a statului roman si a perioadei in care aceasta a fost obtinuta, ca reper de insemnatate cruciala pentru statul roman. In contextul globalizarii, notiunea de independenta trebuie promovata pe orice cale, inclusiv in simbolurile nationale", arata deputatul Grigore Craciunescu in expunerea de motive.

El subliniaza simbolistica acestui insemn: "Coroana de otel de pe Acvila Romaniei din stema Regatului Roman, turnata din otelul unui tun turcesc capturat in razboiul din 1877, pe langa morala si traditia crestina, simbolizeaza, asa cum am precizat la inceputul expunerii, caracterul national, suveranitatea si independenta, obtinuta prin jertfa si lupta poporului roman".

Deputatul PNL sustine ca, intrucat in acest moment se dezbate revizuirea Constitutiei si, in acelasi timp, se considera ca este necesar ca stema tarii sa fie aplicata pe drapel, este necesar ca stema sa fie completata cu toate elemente heraldice care sunt specifice traditiei poporului roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.