Presedintele Traian Basescu afirma ca Ziua Drapelului National reprezinta pentru toti romanii un moment de sarbatoare, Tricolorul amintind fiecarui roman trecutul de lupta pentru unitate si independenta si aducand un sentiment de mandrie si de apartenenta la tara si valorile nationale.

"Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului National, reprezinta pentru toti romanii un moment de sarbatoare. Drapelul National aminteste fiecarui roman trecutul de lupta pentru unitate si independenta si ne face sa traim un sentiment de mandrie si de apartenenta la tara si la valorile nationale", apreciaza seful statului intr-un mesaj transmis cu aceasta ocazie, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele arata ca Drapelul National aminteste fiecaruia de datoria de a servi patria.

"Zbuciumata istorie a Romaniei a dovedit ca Drapelul National reprezinta principalul simbol al unitatii romanilor de pretutindeni, amintind fiecaruia dintre noi datoria sfanta de a servi cu credinta patria, de a apara cu orice pret unitatea, independenta si suveranitatea Romaniei. In aceasta zi ii indemn pe toti romanii, oriunde s-ar afla, sa cinsteasca asa cum se cuvine acest simbol national", a mai spus presedintele Basescu.

Ziua de 26 iunie a fost proclamata in 1998 ca Zi a Drapelului National. Conform legii, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Pe 26 iunie 1848 Guvernul revolutionar din Tara Romaneasca decreta ca Tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor.

Guvernul a decis, marti, ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, sa fie zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.