Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Georgica Severin, a declarat ca propunerea USL pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) este diplomatul Lilian Zamfiroiu.

"USL sustine si va propune in Senat pe domnul Lilian Zamfiroiu, actualul adjunct al ambasadorului nostru la UNESCO, o persoana care, de sapte ani, este la UNESCO, extrem de familiarizat cu ceea ce inseamna diplomatie culturala, o persoana cu o vasta experienta in zona cultural-international-diplomatica, un om care are capacitatea de a negocia, de a discuta, de a reusi sa ofere o atmosfera potrivita unei asemenea institutii (Institutului Cultural Roman, n.r)", a declarat Severin pentru MEDIAFAX.

El a mai precizat ca Lilian Zamfiroiu nu este asimilat "unei tabere culturale".

"Sper ca, cu tact, cu rabdare si cu multa, multa diplomatie, sa terminam acest razboi intre oamenii de cultura in functie de simpatiile politice, iar ICR sa promoveze valorile culturale romanesti", a mai spus acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.