Liderul conservator Daniel Constantin a declarat, referitor la anuntul facut dupa sedinta de joi a PC, ca este "o stare de regret" privind nefunctionarea ACD si ca nu stie de ce aceasta pozitie ar fi surprins pe cineva, el mentionand ca a fost trimisa si o scrisoare PNL la sfarsitul lui martie.


Conducerea PC considera ca protocolul aliantei cu PNL, ACD, nu functioneaza si a anuntat ca pe viitor pozitiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct. Precizarile au fost facute joi de Bogdan Ciuca, el adaugand ca nu va fi rupt si nici denuntat acest protocol.

"Ieri (joi - n.r.) a fost o pozitie a domnului Bogdan Ciuca, asa cum cunoasteti Bogdan Ciuca este purtator de cuvant al Partidului Conservator, iar pozitia pe care a sustinut-o Bogdan Ciuca este practic o constatare, care a fost facuta in Biroul Executiv al Partidului Conservator si o constatare care pe mine nu m-a surprins si nu stiu de ce ar fi surprins pe cineva, pentru ca se stia de foarte mult timp ca exista o stare de nemultumire ca sa spun asa. Pentru mine, daca vreti, este mai mult un regret al faptului ca un proiect politic care se dorea a fi unicul reprezentant al fortelor de dreapta in Romania, asa cum a inceput el, nu functioneaza asa cum ne-am fi dorit", a spus Constantin, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PC a adaugat ca toate aceste declaratii "nu au niciun efect asupra USL si nici din punct de vedere legal asupra ACD", el argumentand ca nu poate fi pus in pericol "un proiect la care romanii tin foarte mult".

"Insa, exista aceasta stare ... nu a fost o amenintare, asa cum s-a spus, nu a fost o nemultumire, este o stare de regret ca nu functioneaza si de ce spun ca nu trebuia sa surpinda pe nimeni, pentru ca am discutat in nenumarate randuri cu colegii din PNL aceste lucruri. Mai mult decat atat, am si trimis o scrisoare catre conducerea PNL inca din data de 28 a III-a 2013 in care anuntam ca sunt anumite probleme si ca ar fi bine sa avem o reuniune de urgenta sa clarificam toate aceste probleme. Intrucat din 28 a III-a pana in prezent nu am primit niciun raspuns, am considerat ca intr-adevar ... in aceasta scrisoare, noi spuneam ca exista probleme de functionare, de nerespectare a protocolului din ACD si ar fi bine sa remediem aceste probleme. Intrucat nu am primit niciun raspuns, am considerat ca acest protocol intr-adevar nu functioneaza si ca atare...Repet, nu vrem sa cream si nu a vrem sa amplificam aceasta discutie, dar pur si simplu cred ca este foarte important si pentru noi, dar si pentru PNL ca de acum inainte toate lucrurile sa fie discutate de fiecare in numele fiecarui partid", a continuat el.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Constantin a mentionat ca o alta chestiune este legata de faptul ca nu exista protocol de functionare in ACD intre PNL si PC in 28 de judete din 41. "Din acest punct de vedere, nu cred ca putea sa mire pe cineva o astfel de pozitie", a adaugat el.

"Noi aceasta am vrut si vrem in continuare sa rezolvam aceste probleme de comunicare. Repet, noi am transmis chiar si scris, cu toate ca nu prea este uzual in USL, lucrurile s-au rezolvat altfel decat scris si cred ca se vor rezolva in continuare altfel decat scris pentru ca este un proiect prea important. Dar, repet, nu s-a putut avea o discutie asezata pe aceasta tema si din acest motiv am considerat ca este bine sa ne exprimam regretul, nu amenintare, nu nemultumire, ci regretul si oarecum sa degrevam si PNL de o greutate, anume aceea de a discuta, de a semna protocoale de colaborare in atatea judete din tara cu Partidul Conservator", a mai spus Constantin.

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.