Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca referendumul propus de Traian Basescu este "inoportun" si "facut in ciuda", dar a apreciat ca "nu ar fi bine sa fie ingradit dreptul presedintelui de a convoca un referendum".

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca referendumul pe care doreste sa il convoace presedintele Traian Basescu "nu este necesar", "nu este util", fiind chiar "inoportun".

Potrivit MEDIAFAX, Iohannis a precizat insa ca, "pe legislatia in vigoare, referendumul nu poate fi oprit".

Intrebat daca este normal ca presedintele sa aiba aceasta atitudine si sa convoace un referendum, Iohannis a raspuns: "In esenta, nu cred ca ar fi bine sa fie ingradit dreptul presedintelui de a convoca un referendum".

"Ar trebui doar gasit un presedinte care convoaca referendumul in asa fel incat sa fie util. Nu mi s-a parut util nici referendumul din 2009, cum nici acesta nu mi se pare util", a adaugat Iohannis.

Potrivit acestuia, nu ar trebui sa se tina cont de vointa romanilor exprimata in referendumul din 2009, fiind un referendum consultativ, care nu a avut releventa.

"Dupa parerea mea, nu a avut relevanta. Cum nici nu cred ca trebuie, prin referendum, sa stabilim daca numarul parlamentarilor este 300 sau 310 sau 281. Asta trebuie stabilit de Parlament, nu de populatie. Cum nici nu trebuie, prin referendum, sa stabilim expres sistem unicameral, asa, peste noapte, ca de ce sa avem bicameral, cand putem sa avem si unicameral. Lucrurile acestea nu se rezolva printr-un referendum care, pur si simplu, ii pune pe oameni in fata unei intrebari fara sa ii informeze de ce, cum si care ar fi urmarile", a sustinut prim-vicepresedintele liberal.

Raspunzand unei intrebari referitoare la perioada scurta dintre referendumul presedintelui si referendumul pentru Constitutie, Iohannis a spus ca referendumul propus de Traian Basescu este "facut in ciuda".

Senatul si Camera Deputatilor au respins, marti, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "impotriva" si 69 de abtineri, hotararea care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.