Fostul ministru de Interne Ioan Rus (PSD) spune ca regionalizarea vine in avantajul "saracilor" care "nu au bani sa plateasca niciun borfas, nici politicieni ca sa lupte impotriva regionalizarii", sustinand ca un "prim dusman" al regionalizarii este Bucurestiul, iar un altul este coruptia.

"Un prim dusman al regionalizarii este Bucurestiul. Descentralizarea si regionalizarea vin in avantajul exclusiv al saracilor, nu al bogatilor, pentru ca ei vor pierde din aceasta influenta in urma acestui proces. Saracii nu au bani sa plateasca niciun borfas, nici politicieni ca sa lupte impotriva regionalizarii, ceilalti au. (…) Alt dusman al regionalizarii va fi coruptia si distributia ei in acest moment in Romania. Nu discutam de politica si economie, ci de fotbal. Cum va explicati ca multe orase din Transilvania nu au nicio echipa de Divizia A, nu ne place fotbalul?", a spus Rus.

El a subliniat ca o alta problema care trebuie rezolvata in procesul de regionalizare este cea a lipsei de coeziune interna intre provincii.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a raspuns lui Ioan Rus ca intentia Guvernului in ceea ce priveste regionalizarea este ca "ghemul de la putere de la Bucuresti sa se sparga, astfel incat decizia sa mearga mai aproape de oameni".

"Este si o rezistenta din partea functionarilor din Bucuresti, iar acest lucru trebuie sa dispara", a
conchis Dragnea.

Dragnea: Prin regionalizare, avem sansa sa ne rupem definitiv de comunism


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.