Proiectul de lege privind achizitia a 12 avioane vechi de tip F-16, pentru care va fi platit 628 milioane euro, a fost inclus pe agenda suplimentara a sedintei de miercuri a Guvernului, pentru aprobare.

Guvernul a anuntat ulterior ca a aprobat acest proiect de lege, pentru "realizarea capabilitatii operationale aeriene cuprinse in faza 1 a etapei de tranzitie initiala a conceptiei de realizare graduala a capabilitatii de aparare aeriana in cadrul programului «Avion Multirol al Fortelor Aeriene»".

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat, marti, ca au fost incheiate discutiile cu autoritatile portugheze privind achizitia avioanelor F-16, iar in sedinta de miercuri a Guvernului va fi spus aprobarii proiectul de lege privind aceasta achizitie, dupa ce au fost obtinute toate avizele necesare.

El a precizat ca vor fi achizitionate 12 avioane vechi de tip F-16, care vor fi insa modernizate. De asemenea, ministrul a spus ca primele avioane vor fi livrate Romaniei incepand cu anul 2015. La inceputul anului, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a primit mandat din partea CSAT ca in urmatoarele luni sa incheie negocierile privind achizitionarea unor avioane multirol aflate deja in uz, declara atunci premierul Victor Ponta, scrie MEDIAFAX.

Primele plati pentru achizitia celor 12 avioane vechi F-16 de la statul portughez vor fi acoperite cu 97 milioane euro si din sumele incasate de ANCOM la eliberarea benzilor de frecvente radio, suplimentar fondurilor alocate din veniturile proprii ale Ministerului Apararii si din bugetul de stat.

Regimul de finantare a primelor plati destinate cumpararii acestor avioane a fost stabilit prin ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de miercuri.

"Guvernul a adoptat aceasta hotarare (ordonanta de urgenta -n.r.) prin care se creeaza cadrul pentru asigurarea fondurilor necesare demararii procesului de achizitie a 12 avioane multirol pentru fortele aeriene. Din suma incasata prin eliberarea benzilor de frecvente radio mentionate, ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) va vira suma de 97 milioane euro catre o pozitie distincta de venituri ale bugetului de stat. Restul fondurilor pentru derularea programului vor proveni din venituri proprii ale MApN si din alocari suplimentare ale bugetului de stat", transmite Executivul.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.