Traian Basescu face un apel la adresa conducerii Senatului si la senatorii USL "sa inteleaga importanta" ICR pentru imaginea culturii romanesti si a Romaniei in lume si "sa inceteze de indata demersurile de politizare a acestei institutii culturale", conform unui comunicat al Presedintiei.

Administratia Prezidentiala a transmis, marti, un comunicat in care face o serie de precizari cu privire la "situatia cu care se confrunta Institutul Cultural Roman incepand cu luna iunie 2012".

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, isi exprima ingrijorarea fata de continua decredibilizare a Institutului Cultural Roman ca urmare a schimbarilor brutale a conducerilor institutiei si a politizarii la care USL supune ICR in ultimul an; intentiile de folosire ca instrument politic a unei institutii al carei unic scop este promovarea culturii romanesti in lume, demersurile de politizare a activitatilor pe care ICR le desfasoara si a aparatului sau de lucru, asa cum confirma si evenimentele din ultimele zile, nu au facut altceva decat sa continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Roman", se mentioneaza in comunicat, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, sursa citata precizeaza ca presedintele Traian Basescu "face un apel la adresa conducerii Senatului si la senatorii USL sa inteleaga importanta Institutului Cultural Roman pentru imaginea culturii romanesti si a Romaniei in lume, sa dea dovada unui comportament responsabil si sa inceteze de indata demersurile de politizare a acestei institutii culturale".

Guvernul a adoptat in 13 iunie 2012 Ordonanta de Urgenta (OUG 27/2012) privind trecerea ICR de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului.

Plenul Senatului a adoptat, marti, proiectul de hotarare privind incetarea mandatelor presedintelui Institutului Cultural Roman Andrei Marga si al vicepresedintelui Horia Garbea ca urmare a demisiilor acestora, dar si revocarea lui Vladimir Simon din functia de vicepresedinte al ICR.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.