Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca nu are ceva sa ii reproseze fostului presedinte al ICR Andrei Marga, scrie romanialibera.ro.

"Pe de o parte il apreciez, l-am apreciat intotdeauna pe dl. Marga ca personalitate academica, universitara, intelectuala, pe de alta parte ICR este o institutie foarte importanta. ICR a fost si este inca, din pacate, o tema sau o zona care s-a transformat in ceva foarte, foarte politic, foarte partizan. Nu ar trebui sa fie asa. ICR ar trebui sa fie o institutie care pledeaza pentru cultura romana, pentru imaginea Romaniei peste tot. Nu stiu exact detaliile, care sunt multumirile si nemultumirile, nu stiu in ce masura se putea face mai mult", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a subliniat ca nu are nimic sa ii reproseze lui Andrei Marga.

"Nu am ceva sa ii reprosez dlui profesor Marga. Din pacate, lucrurile nu au mers si iata suntem in fata unei noi alegeri, sa speram care va fi mai de durata si mai fericita", a aratat Antonescu.

Andrei Marga a demisionat din fruntea ICR

In schimb Andrei Marga are catevavorbe mai dure pentru conducerea PNL, pe care o condamna ca a cedat intotdeauna in fata PSD.

"In mai 2012, s-a plecat de la ideea unei paritati in cadrul USL. Liberalii au cedat continuu: MAE, Justitia, apoi dupa alegeri au luat Finantele dar n-au luat bugetul (...) au luat ministere sincopate. E o intrebare si pentru mine de ce se cedeaza. Mai alarmant e faptul ca liberalii au cazut intr-o minoritate. Miercuri era foarte clar ca senatorul PSD Georgica Severin a discutat cu PPDD, cu UDMR, era clar ca liberalii sunt in minoritate in aceste comisii", a spus Marga.

Acesta a mentionat faptul ca ieri, la Senat, procedurile nu au fost respectate.

"Trebuia sa se prezinte raportul (de activitate al ICR, n.r.) sa se vada. Daca raportul nu satisfacea se respingea, iar in 30 de zile se da termen celor in cauza sa refaca raportul, apoi vine discutia in plen. Trebuia sa fie chemati la audieri cativa, macar unul. Totul a fost invelit intr-un ambalaj rapid sa nu ne vada nu stiu cine", a mai spus fostul sef al ICR, scrie evz.ro.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.