PC contesta candidatura lui Biro Albin, propus de UDMR, pentru Consiliul ASF, conservatorii depunand in acest sens o adresa la Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

PC argumenteaza contestatia prin faptul ca nu s-a respectat argumentul politic la desemnarea candidatilor pentru Consiliul ASF, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, conservatorii mai arata ca Biro Albin a incasat sume compensatorii in valoare de 210.000 de Euro, la 25 aprilie 2013, ca urmare a plecarii din functia de membru al CA al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

PC propune Birourilor permanente reunite reluarea procedurii de avizare a membrilor neexecutivi ai Consiliului ASF, considerand ca este "incorect si ilegal" ca Biro Albin sa mai poata ocupa o functie de membru neexecutiv, in conditiile in care nu a respectat procedura de depunere a declaratiei privind indeplinirea conditiilor de eligibilitate si incompatibilitate prevazute in lege.

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta Birourilor permanente reunite este in desfasurare, iar la ora 11.00 urma sa aiba loc sedinta plenului reunit al Parlamentului in care sa fie aprobat noul Consiliu al ASF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.