Traian Basescu a adoptat o pozitie simlara cu premierul Victor Ponta in privinta reglementarii prin Constitutie a casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

"Eu sunt de acord cu libertatea fiecarui om sa faca ce vrea cu viata lui, inclusiv cu aceasta, pentru ca ce facem fiecare intre peretii casei este problema noastra. A reglementa acest lucru prin Constitutie este o mare greseala. Fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui", a delcarat presedintele Basescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", citat de MEDIAFAX.

Presedintele a tinut sa sublinieze ca el adera la religia crestin-ortodoxa:

"Eu sunt crestin ortodox si respect perceptele crestinismului si ortodoxiei", a specificat Basescu.

Ponta, despre definirea casatoriei: O Constitutie nu trebuie sa prevada tot

Comisia de revizuire a Constitutiei a revenit, marti, asupra amendamentului votat saptamana trecuta prin care se definea, in Legea fundamentala, casatoria ca relatie dintre un barbat si o femeie, respingand amendamentul si optand pentru mentinerea articolului respectiv in forma nemodificata.

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruirea copiilor", a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.