Comisia de selectie i-a propus, vineri, pe Iulia Motoc, Florin Streteanu si Bianca Gutan pentru functia de judecator din partea Romaniei la CEDO, pe lista de rezerva fiind inclus Tudor Pantiru.

Ministerul Justitiei a anuntat, vineri, ca in urma audierii candidatilor inscrisi in procesul de selectie pentru functia de judecator, in numele Romaniei, al Curtii Europene a Drepturilor Omului, Comisia de selectie i-a propus pe Iulia Antonella Motoc, Bianca Andrada Gutan si Florin Streteanu. Pe lista de rezerva a fost selectionat Tudor Pantiru.

Cele doua liste au fost inaintate Guvernului, pentru aprobare si transmitere catre Parlament.

Potrivit MEDIAFAX, lista principala, pe care sunt trecuti, in ordine alfabetica, Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu, va fi inaintata Consiliului Europei de catre Guvern, dupa obtinerea avizului comisiilor juridice si pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei.

Pentru functia de judecator din partea Romaniei la CEDO au mai candidat Cristina Coteanu si Paul Vasilescu, acestia sustinand interviul miercuri, la Ministerul Justitiei. La interviu nu a mai participat procurorul Codrin Miron, de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Arad, care s-a retras.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, miercuri seara, la Digi24, ca daca Iulia Motoc va fi aleasa judecator din partea Romaniei la CEDO, inseamna ca ea s-a prezentat cel mai bine, demnitarul excluzand ipoteza unui "aranjament" in favoarea acesteia.

Robert Cazanciuc a adaugat ca, in opinia lui, cel care va fi ales ca judecator din partea Romaniei la CEDO se va achita cu brio de sarcini, in conditiile in care, la interviuri, candidatii s-au dovedit bine pregatiti.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

La 16 decembrie 2013 va inceta mandatul actualului judecator al Romaniei la CEDO, Corneliu Birsan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.