Dupa ce ajung sa ocupe functii in cadrul Comisiei Europene, romanii parca simt ca au ceva de demonstrat si cauta nod in papura, mai ales Romaniei.

Pe masura ce romanii ocupa tot mai multe posturi la Comisia Europeana, pentru Romania este din ce in ce mai rau, apreciaza ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care considera ca angajatii romani ai CE ne cauta nod in papura pentru ca simt ca au ceva de demonstrat.

Teodorovici a dat exemplul unui document trimis de autoritațile de la Bucuresti Comisiei Europene.

''Spun cu regret ca, pe masura ce romanii se inmultesc la Comisia Europeana, in diferite posturi, pentru Romania merge mai rau. Am vazut auditori la Comisie care sunt mai duri decat alti cetateni pe acele functii din alte state membre. Romanii nostri, cand ajung in astfel de functii, parca vor sa demonstreze ceva in plus. Nu stiu cui. Poate noua, sa ne demonstreze ca-si merita pozitia acolo. Deci, am vazut foarte multi auditori care judeca intr-un mod total incorect si am vazut aceasta abordare chiar luni, cand am fost la Bruxelles, cu o interpretare eronata a unui document foarte clar scris de partea romana. Sper sa se schimbe aceasta abordare'', a declarat ministrul, intr-o conferinta dedicata fondurilor europene, scrie evz.ro.

Peste doua mii de romani lucreaza la Comisia Europeana, numarul maxim de posturi rezervate pentru cetatenii nostri, scrie mediasinfo.ro.

Ce ii atrage pe romani la Bruxelles? Salarii de 4.000 de euro, primele 6 luni de chirie platite de Comisie si sansa de a invata mereu ceva nou. Odata ajunsi in capitala Europei, angajatii au acces si la cursuri de formare in domenii diferite. In plus, primesc o prima de instalare si, o data pe an, un bilet dus-intors catre casa. Cei care au copii beneficiaza de un ajutor in plus pentru a le putea plati gradinita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.