Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri, declaratiile liderilor USL ca reactie la anuntul sau privind referendumul, seful statului invitand la o dezbatere publica civilizata si aratand ca discutia despre un referendum validat de CC "nu e scandal".

"Contrar obiceiului, o sa incerc o explicatie pentru afirmatiile pe care le-am auzit astazi, si anume legat de obiectiunile mele cu privire la nerespectarea referendumului din noiembrie 2009. Ele au fost etichetate de lideri ai USL ca fiind scandal si mahalagism", a precizat Traian Basescu, la inceputul declaratiei pe care o face la Aeroportul "Henri Coanda", la plecarea la Bratislava la Summit-ul sefilor de stat din Europa Centrala.

Antonescu: Basescu, declaratii deviante. Nu mai discut toate mahalagismele lui

Potrivit MEDIAFAX, seful statului a precizat ca invitatia sa este la o dezbatere civilizata, chiar daca au puncte de vedere diferite.

"Sper ca dezbaterea publica sa nu continue in acesti termeni, pentru ca discutia despre democratie, despre un referendum validat de CC nu este scandal. Este obligatia politicienilor responsabili sa puna in aplicare rezultatele referendumului", a continuat presedintele.

Ponta, despre anuntul lui Basescu: Un nou scandal, trebuie sa mai si muncim

El a subliniat necesitatea unui dialog care sa se desfasoare public, pentru ca "romanii trebuie sa stie ce li se pregateste din punct de vedere constitutional si trebuie sa stie daca votul lor validat de Curtea Constitutionala are valoare sau nu are".

"Eu cred ca trebuie sa aiba", a completat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.