Premierul Ponta, aflat la Berlin, i-a raspuns presedintelui Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, declarand ca el nu crede ca modificarile vor bloca statul, ci dimpotriva, vor balansa raportul de puteri si nu vor mai permite "unei singure persoane" sa aiba mai multa putere decat este normal.

"Sunt absolut convins ca modificarile la Constitutie sunt necesare pentru a balansa raportul de puteri, pentru a nu mai permite niciodata in viitor ca o singura persoana, indiferent cum se numeste, sa aiba mai multa putere decat e normal intr-o societate democratica. Nu cred ca ne blocam, cred ca tocmai am iesit dintr-o perioada lunga de involutie, de blocaj si crize, iar acum, cu mai multa intelepciune si mai mult curaj, putem avea in anii care urmeaza o dezvoltare de care aveam nevoie mai demult", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca USL ramane foarte deschisa la toate sugestiile, dar ca la un moment dat trebuie luate si decizii care nu pot multumi pe toata lumea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii judecatori ai CC, ca singura justificare de revizuire a legii fundamentale era referendumul din 2009, iar ceea ce se intampla acum cu revizuirea Constitutiei reprezinta "un risc de blocare a statului".

Citeste si: Antonescu ii raspunde lui Basescu: Revizuirea nu va bloca statul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.