USL a agreat, luni, ca noua Constitutie sa reglementeze ca presedintele sa reprezinte Romania la Consiliul European doar cand pe agenda figureaza subiecte privind politica externa sau politica de securitate a UE, in restul situatiilor reprezentarea tarii fiind asigurata de premier.

"Am clarificat si in ceea ce priveste reprezentarea Romaniei la Consiliul European: Romania e reprezentata de presedinte cand agenda presupune politica externa a UE si politica de securitate. In celelate cazuri, e reprezentata de premier", a spus, luni, dupa sedinta conducerii USL, presedintele Senatului, Crin Antonescu, transmite MEDIAFAX.

In primavara anului trecut, a existat o disputa intre presedintele Traian Basescu si Guvernul USL in privinta reprezentarii la Consiliul European.

Disputa a fost transata in final de Curtea Constitutionala, care a stabilit ca seful statului reprezinta Romania in UE si ca acesta este cel care poate decide mandatarea premierului pentru a participa la Consiliul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.