Guvernul va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru cercetarea unor posibile fapte de natura penala in cheltuirea de catre Ministerul Conunicatiilor a banilor alocati din Fondul de rezerva bugetara pentru portalul de informatii "e-Romania 2".

Proiectul, componenta a "Programului național e-Romania" , a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informații despre toate localitațile din Romania.

Inspectorii Corpului de control al primului-ministru au idenificat nereguli in organizarea licicitatiei pentru atribuirea contractului si cheltuirea fondurilor.

Din Fondul de rezerva bugetara au fost alocate 11,9 milioane lei acestui proiect, valoarea totala a contractului fiind de 49,9 milioane lei cu TVA. Conform constatarilor, atributiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicatiilor, care nu a aprobat insa caietul de sarcini. Valoarea estimata a cotractului a fost determinata netemeinic, fara precizarea unitatilor de masura si a cantitatilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat, scrie MEDIAFAX.

Omnilogic a fost infiintata in 1992 si este unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C de pe piata romaneasca, cu afaceri de 234,35 milioane de lei in 2011, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Asociatii firmei sunt GT Holding GmbH Austria - 50% si Camps Bay Invest AG (Liechtenstein) - 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.