Premierul Victor Ponta a declarat, joi, raspunzand unei intrebari privind introducerea definirii casatoriei in Constitutie ca relatie dintre un barbat si o femeie, ca Legea fundamentala nu trebuie sa prevada tot, ci doar lucruri de principiu, restul prevederilor ramanand la nivelul legii organice.

Intrebat daca nu este de acord cu introducerea definirii casatoriei in Constitutie ca relatie dintre un barbat si o femeie, Ponta a raspuns: "Eu de principiu cred - si asta am discutat si cu colegii mei - ca o Constitutie nu trebuie sa prevada tot. Altfel facem o Constitutie de cinci mii de articole si dupa aceea o sa ne para rau".

"O Constitutie trebuie sa prevada niste lucruri la nivel de principiu, dupa care, restul ramane la Legea organica", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca a avut o intrevedere cu social-democratii membri ai Comisiei de revizuire a Constitutiei si ca se va vedea si cu colegii liberali pentru a "retusa" lucruri care au ramas de discutat la Constitutie.

"Retusam pe lucrurile care au mai ramas in discutie", a spus Ponta, iniante de intrevederea cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, si cu liberalii membri ai Comisiei de revizuire a Constitutiei.

Citeste si: Surse: Unele teme de revizuire a Constitutiei au generat disensiuni in USL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.