Ministerul roman al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si institutia cu atributii similare din Polonia vor semna un acord in baza caruia autoritatile de la Varsovia vor asista Guvernul de la Bucuresti in procesul de reorganizare administrativ-teritoriala si de absorbtie a fondurilor UE.

"Exista multa compatibilitate intre sistemul regional din Polonia si modelul pe care il construim acum in Romania, atat in ceea ce priveste competentele care trebuie sa fie atribuite regiunilor, cat si in ceea ce priveste marimea regiunilor, relatia dintre regiuni-judete-localitati. Pe de alta parte, vor fi modalitati prin care absorbtia fondurilor europene sa dea rezultate in ceea ce priveste dezvoltarea, sa nu cheltuim fonduri europene numai de dragul de a le cheltui", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, aflat la Varsovia cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta in Polonia, transmite MEDIAFAX.

Reprezentantii Guvernului polonez vor veni la Bucuresti in septembrie-octombrie, inclusiv pentru a prezenta public modelul aplicat de Polonia privind reorganizarea administrativa si absorbtia fondurilor europene.

Premierul Victor Ponta a anuntat de mai multe ori ca se intentioneaza ca procesul de regionalizare sa fie finalizat pana la sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.