Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, marti, un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, prin care sunt completate in legea fundamentala criteriile pentru care este interzisa discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuala sau trasatura genetica.
Membrii Comisiei au adoptat, cu 18 voturi "pentru" si doua voturi "impotriva", amendamentul depus de Chiuariu, la articolul 4, alineatul 2, astfel: "Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai. Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa".

Potrivit MEDIAFAX, in forma actuala a Constitutiei, acest alineat prevede: "Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.