Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca in protocolul USL va fi prevazuta candidatura pe liste separate la europarlamentare, dar cu un program comun al candidatilor, precum si constituirea unei echipe pentru prezidentiale care sa puna la punct proiectul candidatului USL.

Liderul PNL a afirmat ca in protocolul USL va fi clarificat regimul participarii la alegerile europarlamentare, unde formatiunile parte a aliantei vor merge pe liste separate, dar va exista un program comun.

"La europarlamentare vom candida fiecare dintre partide pe propriile sale liste, ceea ce insa nu va exclude o declaratie comuna, un angajament comun, un program comun ale europarlamentarilor nostri, un program de actiune in Parlamentul European in interesul Romaniei si in convergenta cu proiectul de tara si cu programul de guvernare al USL", a declarat Antonescu, dupa sedinta USL, transmite MEDIAFAX.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, liderul PNL a precizat ca este mentinut angajamentul unui candidat comun al USL, fiind adaugata prevederea pentru constituirea unei "echipe mixte a USL" care sa puna la punct "proiectul prezidential".

"Asta nu inseamna doar o pregatire de campanie, alegerile sunt abia peste un an si jumatate, asta insemnand construirea unui proiect care sa fie coerent, convergent si cu programele de guvernare si cu toate obiectivele de tara pe care USL le-a angajat in fata alegatorilor", a mai spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.