Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi si-a anuntat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui partidului, Vasile Blaga, in care reproseaza, printre altele, ca reformistii din PDL n-au fost niciodata sprjiiniti si acceptati de conducerea formatiunii.

Teodor Baconschi sustine, in scrisoarea adresata, duminica, liderului PDL, Vasile Blaga, ca mesajul sau catre acesta "notifica" demisia din partid, el amintind ca a intrat in PDL, convins ca democrat-liberalii, alaturi de presedintele Traian Basescu, va reforma statul si va promova politici de dreapta, scrie MEDIAFAX.

"Prezentul mesaj va notifica demisia mea din PDL. Am intrat in partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins ca - alaturi de presedintele Traian Basescu - PDL isi poate asuma misiunea de a reforma statul si de a promova politici de dreapta capabile sa dezvolte economia romaneasca. Sunteti la curent cu activitatea mea: pe langa prestatia ministeriala, in varf de criza interna si internationala, am creeat Fundatia Crestin Democrata, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinara a PDL si dialogul cu societatea civila. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenta, pentru ca romanii din diaspora sa se simta parte a natiunii", sustine Baconschi in scrisoarea adresata lui Vasile Blaga.

In acelasi document, Baconschi afirma ca nu a ezitat sa apere Guvernul Boc in perioade foarte dificile, cand "multi lideri ai PDL preferau sa stea deoparte, in timp ce altii paraseau partidul, trecand la USL". Totodata, el reproseaza conducerii PDL ca semnatarii motiunii Reformistii, propusi pentru excludere din PDL, nu au fost niciodata sprijiniti si acceptati cu adevarat in partid.

"Conducerea actuala considera ca prezenta lor in PDL este inutila sau chiar daunatoare. Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presa, ma pun intr-o situatie inacceptabila: pe de o parte, ati recurs la o formula imprecativa, sperand ca «se va alege praful si pulberea de cei care pleaca din PDL». Pe de alta parte, intr-un ultim acces de eleganta, mi-ati recomandat - de la Cluj - sa «fac ciocul mic». Nu cred ca acest gen de limbaj trebuie sa caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formatiuni politice democratice, in Romania europeana", adauga Baconschi.

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.