"Guvernul copiilor merituosi" s-a reunit, pe 1 Iunie, la Palatul Victoria, prilej cu care a discutat probleme legate de mediul scolar si lumea copilariei, la sedinta asistand premierul Victor Ponta si cativa ministri, printre care cei a Educatiei si Cercetarii.

La masa de lucru a Guvernului, in locul ministrilor si al consilierilor acestora, s-au asezat 100 de copii cu rezultate foarte bune la invatatura, selectionati din mai multe scoli, scrie MEDIAFAX.

In joaca, ei au aprobat in unanimitate ca vacanta de vara sa dureze patru luni, dar au dezbatut aprins si probleme serioase cu care elevii se confrunta zi de zi, cum ar fi numarul orelor de sport, violenta in scoli, protejarea naturii, necesitatatea sau inutilitatea prezentei unor materii in structura programei scolare.

La finalul sedintei Guvernului copiilor, Ponta a spus ca ministrii-copii "au avut idei mult mai bune decat toate guvernele adevarate", iar unele subiecte dezbatute de acestia sunt chiar probleme reale.

"In mod sigur este un guvern mult mai frumos si cu idei mult mai bune decat toate guvernele adevarate. L-am felicitat pe ministrul educatiei si pe toti ceilalti care au avut ideea si sa stiti ca noi am ras, dar unii dintre ei au idei chiar foarte bune. (...) La varsta lor? Voiam sa fiu jucator de baschet si daca nu am reusit sa ajung jucator de baschet, m-am facut procuror si politician", a declarat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.