Victor Ponta si-a exprimat, vineri, satisfactia si a transmis felicitari pentru numirea noului prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leanca, el apreciind totodata si optiunea pro-europeana exprimata de catre Parlamentul de la Chisinau.

"O satisfactie speciala si toate felicitarile pentru noul Guvern si noul prim-ministru din Republica Moldova, domnul Leanca, pentru optiunea exprimata de Parlamentul din Moldova pentru un guvern pro-european", a spus Victor Ponta in cadrul declaratiei de presa sustinuta alaturi de premierul Serbiei, Ivica Dacic, aflat intr-o vizita oficiala in Romania, relateaza MEDIAFAX.

In acest context, seful Guvernului de la Bucuresti a tinut sa sublinieze faptul ca sunt premise care sa conduca la o mai buna colaborare pentru dezvoltarea regiunii.

"Cred ca alaturi de premierul Dacic, de premierul Oresarski (Plamen Oresarski, premierul Bulgariei-n.r.), de premierul Leanca, toti ceilalti sefi de guvern din regiune, tineri si pragmatici, putem sa colaboram mai bine si sa dezvoltam regiunea", a spus Ponta.

Cabinetul Iurie Leanca a obtinut votul de investitura al Parlamentului de la Chisinau, primind 58 de voturi pentru din totalul de 101 parlamentari.

Premierul Iurie Leanca si membrii echipei sale vor fi investiti oficial in functii vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.