Camera Deputatilor a respins, miercuri, cu 67 voturi "pentru", 218 "impotriva" si 9 abtineri, motiunea simpla initiata de PP-DD si sustinuta si de PDL, intitulata "Scapati mineritul din Valea Jiului de norocul rau al conducerii bicefale Vosganian-Nita".

Deputatii PP-DD si PDL au acuzat, la dezbaterea motiunii privind mineritul, ca ministrii din Guvernul Ponta sunt vinovati de situatia grea din Valea Jiului, in timp ce deputatii puterii au spus ca guvernarea PDL nu a oferit nicio alternativa minerilor si a avut "o strategie de vanzare la fier vechi".

Potrivit MEDIAFAX, ministrul Energiei, Constantin Nita, a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, ca motiunea simpla pe tema Vaii Jiului este "politicianista", aratand ca democrat-liberalii ar fi putut face investitii in domeniul energetic, dar "nu au facut nimic".

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a spus ca atunci cand a fost in Valea Jiului a fost aplaudat in picioare de mineri si ca motiunea nu se refera la domeniul pe care il gestioneaza el, aratand ca a venit la dezbatere din solidaritate cu ministrul Energiei, Constantin Nita.

Motiunea a fost prezentata in plen de catre deputatul PP-DD Monica Iacob Ridzi.

In motiune se solicita demisia ministrilor Varujan Vosganian si Constantin Nita, aratandu-se ca sistemul energetic national, sub conducerea celor doi, trece prin cea mai grava criza pe care a cunoscut-o Romania de-a lungul intregii sale istorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.