PDL, UDMR si PP-DD vor ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum, a anuntat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

Toader a facut acesta precizare dupa ce proiectul de lege a fost adoptat de plen cu 221 voturi "pentru", 73 "impotriva" si 2 abtineri.

Mircea Toader a aratat ca atrage atentia ca, daca aceasta lege de reducere a pragului de prezenta la referendum va fi pusa in aplicare, orice primar din Romania va putea fi schimbat de 25% dintre cetatenii de acolo si acest lucru se poate intampla si presedintilor consiliilor judetene, ceea ce nu este normal. "Noi, impreuna cu UDMR si PP-DD, vom ataca legea la Curtea Constitutionala", a spus Toader, potrivit MEDIAFAX.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca, in urma adoptarii acestei legi, toate deciziile importante pentru intreaga societate vor fi luate cu 25% din populatie. "Revizuirea Constitutiei nu cred ca este bine sa fie facuta cu 25% dintre cetateni, nu cred ca un primar trebuie sa poata fi demis cu 25% si nu cred ca modificarea limitelor administrativ-teritoriale trebuie sa fie facuta cu 25%. Nu cred ca in toate situatiile unui stat de drept deciziile se pot lua cu 25%", a spus Marton arpad.

In replica, deputatul PNL Mircea Dolha a spus ca primarii si presedintii Consiliilor judetene pot fi demisi cu 25%, dar ca "25% din listele electorale este mult mai mult decat au obtinut unii dintre primari in primul tur de scrutin".

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 221 voturi pentru, 73 impotriva, si 2 abtineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.