Politica 28 Mai 2013 10:41
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a sugerat, luni, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, ar fi negociat "pe sub masa" cu liderul PDL Vasile Blaga, in timp ce se afla la guvernare alaturi de PSD si ar fi construit strategii impotriva PSD, desi se afla in alianta, in USL.

El a aratat, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul IRL, ca la sedinta Delegatiei Permanente in care a fost exclus din PNL a fost acuzat de presedintele Crin Antonescu de "promiscuitate politica" si i-a intors acestuia acuzatia.

"Promiscuitate inseamna sa negociezi pe sub masa cu Blaga in timp ce esti la guvernare cu PSD. Promiscuitate e sa faci eforturi asupra constructiei unei strategii impotriva propriului aliat din USL, asa cum a reiesit din stenogramele care au iesit la iveala dupa precedenta sedinta a conducerii PNL in loc sa asigure tot sprijinul politic actului de guvernare", a spus Chiliman, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca promiscuitate politica inseamna sa-ti executi adversarii politici din partid, dar si sa primesti in partid si sa dai functii unor adversari politici.

"Am fost acuzat ca in activitatea pe care o facem noi am ajuns in stare de promiscuitate politica. Am tinut sa subliniez in Delegatia Permanenta ce consider eu ca e promiscuitate politica: inseamna sa-ti executi adversarii politici din partid incalcand statutul pe care chiar tu l-ai scris, lucru care s-a intamplat in ultima perioada foarte des in PNL. Promiscuitate inseamna sa primesti in partid si sa dai functii unor oameni pe care pana mai ieri ii injurai la televizor ca adversari politici, de exemplu Mehedinti, Caras, Sectorul 4", a spus Chiliman.

El a aratat ca promiscuitate politica inseamna sa deschizi portile politicienilor traseistilor, unor personaje dubioase sau puscariabile, inseamna sa aspiri la functia de presedinte al unei tari membra NATO, dar sa actionezi politic la indicatiile "Vocii Rusiei", precum inseamna si te angajezi ca te retragi daca nu castigi la referendum si pe urma "sa te faci ca ploua".

Solicitat sa dea mai multe amanunte despre existenta unor negocieri Antonescu-Blaga, Chiliman a precizat: "Eu nu pot decat sa spun ca fum fara foc nu iese".

Citeste si: Dupa 24 de ani de activitate in partid, Andrei Chiliman a fost exclus din PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.