Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a declarat, luni, ca premierul Victor Ponta isi ascunde neputinta prin controlul cerut la contractul cu Bechtel, ea cerand sefului Guvernului sa il demita pe ministrul Sova si sa faca publice costurile rezilierii contractului.

"Ponta isi ascunde neputinta in controale si dosare. Cred ca daca vrea sa faca acest control, sa inceapa cu Guvernul PSD pe perioada 2000-2004, contract pe care l-au incredintat direct. Trebuia sa fie un parteneriat public privat, pe care l-au transformat intr-un contract finantat de statul roman si care, iata, a condus la construirea a 52 de kilometri de autostrada cu 28 de milioane de euro pe kilometru", a spus Boagiu, dupa sedinta Colegiului Director al PDL, transmite MEDIAFAX.

Anca Boagiu a aratat ca Victor Ponta "nu face decat sa-l acopere pe Sova".

"Bechtel-ul, pentru informarea domnului Ponta, ca Sova n-a fost in stare sa spuna despre ce este vorba, contractul a fost renegociat cuprinzand in ansamblul sau 8 tronsoane, dintre acestea 6 au fost reziliate si al saptelea, care era de la Campia Turzii la Gilau si avea 52 de kilometri, era executat in proportie de 94% si urma sa fie finalizat anul trecut si al optulea avea 63 de kilometri, cu un final de executie anul acesta. Ce face Ponta astazi nu face decat sa-l acopere din nou pe Sova, si ii cer inca o data public sa demita acest ministru incompetent, care nu face altceva decat sa vorbeasca gura fara el!", a adaugat Anca Boagiu.

Ea a aratat ca premierul trebuie sa faca publice costurile in cazul rezilierii. "Le cer public sa spuna, in situatia acestei rezilieri, mintite rezilieri pentru noi toti, ce ar insemna costurile, pentru ca, daca ne uitam inapoi in timp, cred ca vor ajunge cel putin la 1 miliard pe care sa-l dea Bechtel-ului pe ce au insemnat datoriile din trecut si penalizarile", a adaugat Boagiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.