Vlad Moisescu, exclus miercuri din PNL alaturi de alte 11 persoane apropriate primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, sustine ca nu a fost anuntat de intentia de excludere din partid, care a fost una "talhareasca", iar liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui sa se rezume la "joaca de-a micul tiran"

"Nici mie, si nici celor 11 colegi, alaturi de care am construit cea mai puternica organizatie PNL din Romania, nu ni s-a dat sansa de a ne apara si de a ne sustine punctul de vedere. Am fost exclusi talhareste, fara sa fim anuntati. Aceasta incalcare a celor mai elementare reguli ale democratiei si ale libertatii este ingrijoratoare in virtutea unui singur fapt: a fost executata la ordinul unui om care conduce comisia de revizuire a Constitutiei democratice a Romaniei", sustine Moisescu intr-un comunicat remis joi agentiei MEDIAFAX.

Fostul liberal precizeaza ca actulul presedinte al PNL ar trebui sa renunte, in acest context, la functia de presedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei.

"Apreciez ca, pentru viitorul democratic al societatii romanesti, Crin Antonescu trebuie sa renunte la calitatea de prim-revizuitor al Constitutiei si sa se rezume la joaca de-a micul tiran in PNL. Motivele excluderii sunt ridicole si tin de gandirea primitiva si politicianista a accidentului istoric din fruntea PNL. In ceea ce-i priveste pe colegii mei, singura lor vina este ca tin la Partidul National Liberal si ca au muncit, cu pasiune, in campaniile electorale", mai sustine Moisescu.

El sustine ca filiala Sectorului 1 a PNL a fost cea care a facut posibila intrarea in Parlament a unor oameni precum Radu Stroe sau Crin Antonescu insusi, care astazi ii rasplatesc pe colegi cu "executii de partid".

"In ceea ce ma priveste, sunt de acord cu «executacii» intr-un singur punct: am aderat, intr-adevar, la alta doctrina politica decat doctrina lui Crin Antonescu. Eu am aderat, in februarie 1990, la doctrina liberalismului clasic, pe care o sustin si acum. Aceasta doctrina nu are nici o legatura cu doctrina oportunismului politicianist la care adera Crin Antonescu", mai mentioneaza Vlad Moisescu.

Fostul liberal isi mai exprima "regretul" ca partidul din care a facut parte timp de 23 de ani "a ajuns prizonierul «liniei doctrinare» Crin Antonescu-Sorin Rosca Stanescu-Gigi Becali".

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.