Plenul Senatului a respins, miercuri, propunerea legislativa prin care putea fi operata amnistia si gratierea unor categorii de detinuti, care au primit pedepse privative de libertate de pana la 6 ani.

Initiativa legislativa, semnata de catre deputatul PSD Madalin Voicu si deputatul din partea minoritatilor nationale Nicolae Paun, urmeaza sa fie supusa votului decizional in Camera Deputatilor, transmite MEDIAFAX.

Actul normativ prevede amnistirea infractiunilor care prevad o pedeapsa privativa de libertate de pana la 4 ani inclusiv sau amenda, precum si gratierea in intregime a pedepselor cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv si a pedepselor cu amenda aplicate de instanta, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta.

In cadrul dezbaterilor, intre cei care au sustinut proiectul de lege s-au numarat senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, care a mentionat ca ar putea initia un alt proiect de lege pe aceeasi tema in cazul respingerii celui discutat, dar si liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochitoiu.

Initiativa legislativa a primit un raport de respingere din partea Comisiei juridice, pentru care au votat 86 de senatori, in vreme ce alti 12 senatori au fost impotriva respingerii actului normativ.

Ulterior, la votul final, propunerea legislativa a inregistrat 84 de voturi "impotriva" si un vot "pentru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.