Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca protocolul USL nu este "nici suspendat, nici anulat", nu a fost denuntat de vreuna dintre parti la Tribunal, motiv pentru care este inca in vigoare si USL exista.

"As mai iesi in intampinarea intrebarilor dumneavoastra privitoare la Uniunea Social Liberala, pentru ca am vazut ca e un subiect pe care il stapaniti greu, ce-i drept, nu din vina dumneavoastra, ci, poate, si din cauza unor declaratii cu nuante diferite care s-au dat in aceste zile. Si aici as simplifica putin lucrurile spunandu-va ca Uniunea Social Liberala exista, protocolul USL nu este nici suspendat, nici anulat, protocolul Uniunii Social Liberale este un document oficial, un document constitutiv al aliantei", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca protocolul este in vigoare.

"El este semnat, depus la tribunal si, evident, atata vreme cat Uniunea exista, cat protocolul nu a fost modificat sau denuntat, este evident ca si acest protocol este in vigoare", a completat liderul PNL.

Antonescu a fost intrebat de jurnalisti cum interpreteaza declaratia lui Victor Ponta legata de faptul ca protocolul Uniunii ar fi suspendat din punctul sau de vedere.

"Nu o interpretez, nu este menirea mea sa interpretez nuante. Sincer, imi pare menirea dumneavoastra sa interpretati aceste lucruri, asta este frumusetea profesiei de jurnalist. (...) Tot ce pot sa va spun eu juridic si politic este ca protocolul este in vigoare, eu asa am interpretat-o, ca totusi sa folosesc acest termen, asa cum v-am spus, si anume dorinta premierului si dorinta sa in calitate de lider al PSD, de copresedinte al Uniunii, dorinta premierului de a adauga, de a mai adauga niste articole, ceea ce, repet, este oricand foarte posibil si chiar am si eu, in nume personal, niste idei in aceasta privinta. Dar o sa le discutam la momentul respectiv", a raspuns Antonescu.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Presedintele PNL a fost intrebat cum raspunde afirmatiei premierului legata de rediscutatea articolului prinvind sanctiunile prevazute in protocolul USL.

"Eu cred ca acel articol este foarte clar si nu-mi pot, sincer, imagina cum ne strangem niste delegatii, inteleg, niste grupuri mari, de oameni seriosi, intre care un prim-ministru, un presedinte al Senatului, alti colegi de-ai nostri cu inalte demnitati in statul roman, ca sa detaliem un articol simplu si clar. Cred ca acel articol trebuie sa fie aplicat. Daca, sigur, si in legatura cu acel articol exista dorinta de a discuta sau de a nuanta, nu avem nimic impotriva", a mai spus Antonescu.

Totodata, el a aratat ca, in opinia sa, sanctiunile pentru incalcarea documentului fondator al USL sunt clar precizate si pot fi aplicate.

"Mie imi pare foarte clar, sanctiunile decurg in momentul in care ceva in statutul unui partid sau in protocolul de functionare al unei coalitii - pentru ca in fond protocolul acesta este pentru coalitie ceea ce este statutul pentru fiecare dintre partide - cand ceva este interzis, sanctiunile sunt clare, deci acele lucruri te fac incompatibil cu coalitia", a sustinut presedintele PNL.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.