Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretele de rechemare de la post pentru ambasadorii Romaniei in SUA, Adrian-Cosmin Vierita, in Federatia Rusa, Constantin-Mihail Grigorie, si in Israel, Edward Iosiper, acestia aflandu-se la final de mandat.

"Toti ambasadorii pentru care domnul presedinte Traian Basescu a semnat marti decretele de rechemare se afla la incheierea mandatului legal", a precizat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului.

De asemenea, presedintele Basescu i-a rechemat si pe ambasadorii Romaniei in India -Valerica Epure, Argentina si Paraguay - Manuela Breazu, Liban - Nicusor-Daniel Tanase, Irlanda - Iulian Buga, Uruguay - Gheorghe Petre, Armenia - Crina-Rodica Prunariu, Filipine - Valeriu Gheorghe, Indonezia si Timorul de Est - Gheorghe Vilcu, aflati cu totii la finalul mandatului.

Adrian Vierita, ambasadorul Romaniei in SUA, se afla la post din decembrie 2007, anterior el fiind secretar de stat in MAE pentru Afaceri Europene. In varsta de 51 de ani, Vierita este diplomat de cariera, el mai fiind ambasador al Romaniei in Germania intre 2002-2006.

Constantin-Mihail Grigorie, in varsta de 63 de ani, se afla la post la Moscova din 2008, el fiind unul dintre cei mai experimentati ambasadori ai Romaniei. A mai fost ambasador in Turcia (2004-2008), Bulgaria (1999-2003), Italia (1995-1999).

Edward Iosiper, in varsta de 46 de ani, se afla la post in Israel din 2008, el lucrand in MAE din 2001. Intre 2002-2006 a lucrat in Ambasada Romaniei la Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.