Victor Ponta a declarat, luni, ca protocolul USL trebuie rediscutat in urma situatiilor noi si tensionate aparute, el aratand ca e nevoie de negocierea unor mecanisme de intarire a solidaritatii si ca, din actualul acord, candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale ramane valabila.

"Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secunda. S-a pus problema ca in mod evident va trebui sa facem o echipa de negociere si sa discutam protocolul, sa-l updatam. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare, cele referitoare la alegerile locale, la alegerile parlamentare. Au aparut situatii noi si cred ca dupa acest moment tensionat trebuie sa rediscuam practic protocolul, sa facem o echipa de negociere, sa discutam cu colegii liberali. Sper sa gasim solutiile cele mai bune", a spus Ponta, dupa sedinta BPN al PSD, transmite MEDIAFAX.

Ponta a spus ca din echipa de negociere cu PNL vor face parte el si presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Intrebat daca protocolul USL ramane suspendat pana la negocieri, Ponta a spus ca el a folosit un termen juridic cand a spus ca protocolul e suspendat.

"Eu am folosit o formula juridica - cand un articol nu se aplica, practic nu se aplica tot acordul. Coalitia in Parlament si in autoritatile locale merge in continuare sub formula USL", a spus Ponta.

Intrebat daca din actualul protocol va ramane valabila candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale, Ponta a raspuns: "Da. Am fost suficient de clar?"

El a aratat ca BPN al PSD a decis ca nimeni din partid sa nu raspunda la acuzatii si sa nu tensioneze situatia actuala.

Citeste si: Ponta, despre protocolul USL: Pana se restabileste, este suspendat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.