Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a discutat si i-a trimis, in cursul zilei, presedintelui Traian Basescu mandatul de reprezentare la Consiliul European.

"Azi avem cateva probleme extrem de importante din punctul meu de vedere, dincolo de sentintele din Justitie. Azi am discutat si am trimis catre presedintele Romaniei mandatul de reprezentare la Consiliul European si sunt acolo cateva lucruri extrem de importante care tin de strategia energetica a Romaniei", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat ce i-a transmis Traian Basescu la telefon si daca i-a dat sfaturi in privinta plecarii la Consiliu, Ponta a spus: "Nu, a fost o echipa formata din consilerii prezidentiali, domnul Manoiu, si consilierii mei care au construit, tinand cont si de pozitiile preliminare ale presedintelui Consiliului, Van Rompuy, si ale celorlalte tari si au construit mandatul nostru. Suntem coordonati cu alte tari pe anumite pozitii si sper ca deciziile adoptate la Consiliu sa fie in favoarea intereselor Romaniei".

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba pana la plecare si la care consilierii au inceput sa lucreze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.