PDL considera ca privatizarea CFR Marfa este un esec profund, iar ministrul Transporturilor Relu Fenechiu trebuie sa plece, a declarat, vineri, vicepresedintele PDL Alexandru Nazare, aratand ca, daca nu se realizeaza aceasta privatizare, acordul cu FMI nu poate fi prelungit.

"Premierul Victor Ponta considera aceasta privatizare doar o sincopa, noi, PDL, consideram aceste actiuni niste lucruri extrem de grave si un esec profund al privatizarii CFR Marfa", a afirmat Nazare, la o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca banii pentru privatizare au fost platiti de doua ori de ministrul Ovidiu Silaghi si de Relu Fenechiu, nu a fost o evaluare transparenta a activelor si nu a existat o confirmare scrisa a faptului ca datoriile companiei pot fi sterse.

"Nu se poate face privatizarea CFR Marfa pe repede inainte nonsalant. Aceasta privatizare devine o bataie de joc la adresa romanilor", a adaugat Nazare.

El a spus ca Fenechiu a modificat caietul de sarcini la privatizare, fiind inadmisibil faptul ca de la cerinta initiala ca firmele care participa la privatizare sa aiba o cifra de afaceri de o suta de milioane de euro s-a ajuns la 20 de milioane de euro si nu li se cere licenta de transport pentru Romania.

"Solicitam modificarea imediata a caietului de sarcini, astfel incat sa avem o privatizare corecta si anume revenirea la o suta de milioane cifra de afaceri, experienta in transporturi si licenta de transport pentru Romania, precum si optiunea Comisiei Europene ca stergerea datoriilor este posibila. Astfel nu vom avea situatia ca o firma de maxi-taxi sa cumpere CFR Marfa. (...) Consideram ca ministrul Fenechiu trebuie sa plece", a mai spus Nazare.

El a apreciat ca, daca nu se realizeaza privatizarea, tehnic vorbind acordul cu FMI nu poate fi prelungit.

MT a reluat privatizarea CFR Marfa si a relaxat unele conditii impuse ofertantilor, nivelul cifrei de afaceri solicitat fiind redus de cinci ori, de la 100 milioane euro la 20 milioane euro, insa nu a modificat pretul de pornire, de 180 milioane euro, sau termenul de desemnare a castigatorului.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.