Politica 16 Mai 2013 12:26
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul sedintei USL, ca nu apreciaza ca in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu exista elementele pentru care sa fie acuzat de ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta, mentionand insa ca a avut afirmatii excesive.

Antonescu a fost intrebat cum vede situatia senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu, despre care premierul Victor Ponta si-a exprimat nemultumirea, acuzand din partea acestui o campanie dusa impotriva unui partid din USL.

"Anumite aluzii, anumite acuzatii, nu sunt de dorit, cine are ceva de spus trebuie sa spuna clar, si aici ma refer nu doar la Sorin Rosca Stanescu, ci si la altii. Pe de alta parte, evident, asta stim de foarte multa vreme, exista libertatea de opinie. Pe scurt, nu cred ca in cazul senatorului Rosca Stanescu avem de a face cu o chestiune care trebuie tratata numai ea izolat, pentru altfel am putea sa incepem saptamana viitoare sa avem alte cazuri, ci trebuie in ansamblu sa gandim si sa orchestram daca se poate fara a impune nimanui nici tacerea nici o disciplina cazona, dar sa gandim impreuna toti cei care am facut si reprezentam USL cum imbunatatim gradul de coeziune publica al declaratiilor noastre", a spus liderul PNL, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca, totodata, trebuie avuta in vedere coerenta majoritatii in Parlament si pregatirea mai buna a reprezentantilor Guvernului care "pledeaza" in fata parlamentarilor.

Antonescu a precizat ca nu crede ca este vorba in cazul lui Rosca Stanescu de o campanie impotriva PSD.

"Daca citim foarte clar si intelegem spiritul acestui protocol (al USL, n.r.) este evident ca o campanie impotriva USL si impotriva cuiva din USL este de neacceptat. Eu nu cred ca avem elementele pentru a vorbi de o campanie a senatorului Rosca Stanescu impotriva lui Victor Ponta sau impotriva PSD, nu cred. Putem sa mai discutam, putem sa avem, ca sa spun asa, un dosar al chestiunii si putem sa discutam si alte situatii. Campanii fac posturile de televiziuni si nu trebuie sa va spun care", a mai sustinut liderul PNL.

El a mentionat ca nu crede ca Sorin Rosca Stanescu actioneaza pentru slabirea USL sau pentru cresterea tensiunilor.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Pe de alta parte, Antonescu a admis ca au fost declaratii ale senatorului PNL care l-au deranjat.

"Exista nuante, exista afirmatii excesive, in opinia mea, ale senatorului Rosca Stanescu. Nu-i vorba numai de domnia sa, nu as vrea sa facem aici un caz pentru ca nu avem un talger USL versus Rosca Stanescu", a mai completat liderul PNL.

Citeste si: Sorin Rosca Stanescu, subiect de cearta intre Ponta si PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.