Politica 16 Mai 2013 11:31
Guvernul va sesiza DNA pentru posibile fapte de natura penala ale fostilor ministri Daniel Funeriu si Valerian Vreme, care ar fi promovat o nota privind achizitia de soft educational, in baza careia ar fi efectuat plati de aproape 8 milioane euro fara temei, cu 5 milioane peste pretul real.

Potrivit MEDIAFAX, concluzia rezulta dintr-un raport intocmit de Corpul de Control al primului-ministru in urma verificarilor efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei in legatura cu inchirierea de licente educationale.

Actiunea de control a vizat perioada 2009-2012.

In document se arata totodata ca imputernicirea acordata Ministerului pentru Societatea Informationala pentru efectuarea achizitiei a fost extinsa in mod ilegal printr-o nota semnata de fostul ministru de resort Valerian Vreme si de fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu si aprobata de premierul de la acea data, Emil Boc.

Prin nota aprobata de Boc s-au consemnat imprejurari necorespunzatoare adevarului si s-a creat aparenta de legalitate a contractului de achizitionare, acuza inspectorii guvernamentali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.