Directorul executiv al Directiei Relatii Publice din Primaria Capitalei, Mirela Ercuta, si sotul acesteia, cercetati pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 2,2 milioane de euro, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate marti de Tribunalul Galati.

Mirela Ercuta - administrator al unor societati comerciale din Braila (la data faptelor), in prezent director executiv al Directiei Relatii Publice si Informare din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti -si Cosmin Radu Ercuta - administrator al unor societati comerciale din Braila (la data faptelor), in prezent asistent manager la o societate comerciala din Bucuresti - sunt cercetati pentru evaziune fiscala in forma continuata, a precizat Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de marti, transmite MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2007-2008, cei doi, in calitate de administratori in drept si in fapt la SC Morpheus SRL Braila (transformata ulterior in SC Bujor De Padure SRL Tulcea), SC Sildud Agro SRL Dudesti, judetul Braila, si SC Teseus SRL Braila, societati prin intermediul carora au efectuat operatiuni de comert cu cereale, nu au inregistrat in totalitate, in evidenta contabila si in alte documente legale, operatiunile comerciale si veniturile realizate, sustragandu-se de la plata catre bugetul general consolidat al statului a impozitului pe profit si TVA, in suma totala de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro).

Sotii Ercuta au fost retinuti luni, iar marti au fost prezentati Tribunalului Galati, cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit DNA, propunerea de arestare preventiva, admisa de instanta, a fost formulata si ca urmare a sustragerii celor doua persoane de la urmarirea penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.