Politica 14 Mai 2013 11:10
Premierul Ponta considera ca neconstitutionalitatea supraimpozitarii bugetarilor reprezinta doar un pretext si apreciaza ca, probabil, liberalii s-au speriat de criticile publice privind o noua taxa, aratand insa ca si oamenii de dreapta pun taxe, iar "povestea cu cota unica e un pic fetisizata".

"Ei au preluat asa, foarte ideologic, ca liberalii nu pun taxe. Oamenii de dreapta pun taxe, si Merkel este de dreapta. Din pacate, la noi e un pic fetisizata povestea asta cu cota unica, eu am intrebat intotodeauna in gluma "Daca facem cota unica 50%, e buna cota unica?" De fapt, problema nu este de cota unica, ci de fiscalitate redusa si ca, intr-adevar, in anumite momente sa nu impovarezi si mai mult, in special in zona privata, intr-o perioada de criza economica (...) O sa discutam, am rezolvat o suta de lucruri, acum nu am rezolvat unul dintre ele", a spus Ponta la RTV, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca nu toate politicile fiscale au fost coordonate si a apreciat ca poate partenerii de guvernare "sunt mai sensibili" decat el la atacurile publice pe tema impunerii a uneii noi taxe.

Premierul a precizat insa ca subiectul nu este inchis si ca o alta solutie, dar de durata, decat cea a supraimpozitarii temporare este elaborarea unei noi legislatii in domeniul bugetar care sa includa si companiile de stat, varianta care insa, in opinia premierului, poate genera probleme de neconstitutionalitate, deoarece companiile functioneaza dupa principiul economiei de piata.

"Constitutional este pentru un stat sa puna taxe. Sa plafoneze salariile intr-o companie care functioneaza....", a adaugat Ponta.

Citeste si: Antonescu: Am respins din principiu ideea supraimpozitarii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.