Premierul Victor Ponta a declarat, luni, raspunzand unei intrebari, ca nu ia in calcul varianta aplicarii taxei de solidaritate si in mediul privat.

Solicitat sa comenteze declaratiile facute sambata de catre ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, care preciza ca au existat discutii in USL privind posibilitatea ca salariile mai mari de 1.000 de euro din mediul privat sa fie suprataxate, Ponta a precizat ca a existat discutia despre taxa de solidaritate in ianuarie.

"Daca ma intrebati despre acea taxa de solidaritate, nu cred ca in decembrie, cred ca in ianuarie a discutat-o, inclusiv cu cei de la FMI. Cand o sa avem o decizie, o anuntam", a raspuns Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca taxa discutata in ianuarie ii privea si pe cei din mediul privat, Ponta a raspuns: "A fost o discutie apropo de faptul ca ar fi constitutional sau neconstitutional. Ori atat timp cat salariile - a spus Curtea ca au fost taiate doar la bugetari, ca doar nu am taiat salariile la privati - la fel ar fi in continuare".

Ponta a spus ca problema principala tine de diferenta dintre salariile celor din mediul bugetar.

"Problema principala aici e cat de mare e diferenta intre cel mai mare venit din zona bugetara, mai ales din zona companiilor si autoritatilor care sunt majoritar de stat, si cel mai mic venit si acolo evident ca intre 18-20.000 de lei lunar si 800 de lei lunar, e mult prea mare diferenta. Despre asta discutam, o sa cautam, avem timpul necesar sa gandim o solutie de echilibrare", a spus Ponta.

Intrebat daca ia in calcul in continuare varianta ca angajatii din mediul privat sa fie suprataxati, Ponta a replicat: "Nu. E clar acuma?".

Vice-premierul si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a admis, sambata, ca la sfarsitul lui 2012 in coalitia de guvernare s-a discutat despre suprataxarea tuturor celor care obtin venituri, inclusiv privatii, aratand ca in USL nu s-a ajuns la o decizie si ca in acest moment subiectul este inchis.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.