Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, in legatura cu propunerea lui Mihai Razvan Ungureanu de coagulare a fortelor de dreapta, care sa propuna lista comuna de candidati la europarlamentare, ca un astfel de demers trebuie facut in jurul PDL.

Intrebat daca a fost invitat la negocierile propuse de Razvan Mihai Ungureanu pentru coagularea fortelor de dreapta, Blaga a raspuns: "Nu. O sa ma intalnescu cu dansul la grupul PDL din Senat".

De asemenea, Blaga a spus ca, daca PDL va fi invitat la aceste negocieri, va merge dar in conditiile pe care democrat-liberalii le-au sustinut pana acum, respectiv ca doresc coagularea fortelor de dreapta in jurul PDL.

"Pozitia noastra e clara si am spus-o de fiecare data: noi dorim coagularea fortelor de dreapta in jurul PDL. Fara nicio urma de aroganta, chiar si domnul Ungureanu spunea despre noi ca suntem membri ai PPE, suntem cel mai mare partid din Romania membru al PPE, avem o cota de 16-18% din analizele noastre. Si, desigur, atunci cand discuti de liste comune si de candidati comuni, e bine sa vezi care este aportul fiecarei structuri care doreste o astfel de abordare. De asemenea, trebuie sa si invatam si sa vedem cum ne-am asumat in timp obligatiile fiecare dintre parti, chiar in timpul alegerilor generale de anul trecut", a precizat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El a reafirmat faptul ca PDL va avea un candidat propriu la prezidentiale.

Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat, vineri, ca, dupa discutiile avute la Bruxelles cu conducerea PPE, in urmatoarele doua saptamani va initia discutii pentru coagularea fortelor de dreapta, cu scopul prezentarii unei liste comune la europarlamentare si a unui candidat unic la prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.