Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta "nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei", desi amandoi isi doresc, sustinand insa ca PDL "va juca un rol important" la alegerile din 2014 - va avea un candidat care va intra in turul al doilea.

"Nici Crin Antonescu si nici Victor Ponta nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei, desi isi doresc amandoi asta. Unul e legitimat de congresele celor doua partide, aceasta este domnul Antonescu, iar unul are tot anturajul care ii explica ca e a opta minune a lumii si trebuie sa fie urmatorul presedinte. Nu va fi niciunul presedinte, pentru ca unul s-a descalificat si pe Antonescu nu il va alege nimeni pentru ca ne-a aratat ce presedinte jucator si european este, iar domnul Ponta trebuie sa stie ca dandu-i peste mana lui Antonescu si PNL-ului isi da singur peste mana, pentru ca niciodata stanga nu va reusi sa ia in Romania mai mult de 40 la suta. El ca si candidat la presedintia Romaniei nu va lua decat voturi de la PSD, de la restul nu va lua", a declarat, duminica, la Galati, Cezar Preda, citat de MEDIAFAX.

Preda a spus ca, din punctul sau de vedere, mult mai important este ce va face PDL, sustinand ca nu trebuie ca persoana care ar urma sa candideze la prezidentiale din partea formatiunii democrat-liberale sa fie anuntata cu doi ani inainte de alegeri.

"S-a vorbit foarte mult despre candidat (n.r. - candidatul PDL la alegerile prezidentiale). Am vazut ca unii se tot invart pe la televizor si isi doresc sa fie candidatii dreptei reunite. Sa astepte, nu se fac candidatii asa! Si mai e o chestiune - eu nu imi aduc aminte ca Traian Basescu sa fi fost candidat cu doi ani inainte la prezidentiale. Vreti sa ne predam un candidat domnului Voiculescu sa fie analizat pe toate partile timp de doi ani? Noi nu facem asa ceva! Daca PDL reuseste sa isi mentina trend-ul...avem deja 18 la suta si ne canta prohodul unii si din interior si din exterior luandu-si «la revedere» sau cine stie ce mai facand, iata ca partidul are 18 procente si va creste pentru ca stim ce avem de facut. Cred ca PDL va juca cel mai important rol in alegerile din 2014, va avea candidat si va intra cu acesta in turul doi pentru ca vom obtine mai multe voturi decat PNL", a mai spus Cezar Preda, adaugand ca niciun val de simpatie nu va mai lovi vreo formatiune politica in urmatorii ani.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Cezar Preda s-a aflat, duminica, intr-o vizita la Galati, unde a participat la o intalnire cu reprezentantii PDL din regiunea Sud-Est a tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.