Laura Codruta Kovesi, candidata la conducerea DNA, a declarat, dupa audierea la CSM, ca a fost consultata in legatura cu nominalizarea ei de catre persoanele care au atributii in procedura de numire si ca nu si-a dorit niciodata functii, ci sa continue sa lucreze in sistem.

"Am fost consultata cu privire la eventuala acceptare a unei nominalizari la aceasta functie de persoane care au atributii in procedura de numire a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie", a spus Kovesi, intrebata de jurnalisti daca a negociat sau a discutat cu premierul Victor Ponta sau cu presedintele Traian Basescu pe tema nominalizarii sale la sefia DNA.

Potrivit MEDIAFAX, intrebata cat de mult isi doreste functia de procuror-sef al DNA si de ce, Kovesi a raspuns ca, in general, nu si-a dorit functii.

"Imi doresc sa lucrez in interiorul sistemului, asa cum am spus intotdeauna, si daca pot sa schimb ceva, imi doresc sa o fac", a raspuns Kovesi.

In legatura cu ocuparea functiilor de conducere de la Directia Nationala Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi a spus ca vor fi nominalizati in primul rand procurori din DNA, dar nu exclude nici procurori din alte structuri care au lucrat in dosare de coruptie si care cunosc activitatea institutiei.

"O sa fie nominalizati in primul rand procurori din DNA, pentru ca au experienta profesionala vasta, pentru ca au lucrat in aceasta structura, dar nu exclud procurori care poate au lucrat sase, sapte ani in DNA si acum lucreaza in alte structuri. Nu va pot da procentaje, nu va pot da nume. Urmeaza sa fac o evaluare. Ceea ce este important este ca foarte multe functii de conducere sunt vacante, sunt ocupate prin delegare", a spus Kovesi.

Ea a subliniat ca in selectia procurorilor pentru functiile de conducere din DNA trebuie sa primeze criteriul profesionalismului, nu apartenenta la o structura sau alta din Ministerul Public, aratand ca, deocamdata, nu s-a gandit efectiv la niste nume.

Intrebata daca se va consulta cu fostul sef al DNA Daniel Morar, Kovesi a raspuns afirmativ.

"Sigur, daca vor fi situatii care sa impuna acest lucru, ma voi consulta. Asa cum am avut relatii extrem de bune si cu toti fostii procurori generali ai Romaniei si am organizat o intalnire cu toti fostii procurori generali ai Romaniei, daca va fi cazul ma voi consulta si cu persoane care au ocupat, de-a lungul timpului, functii de conducere in DNA", a raspus Kovesi.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Laura Codruta Kovesi, fostul procuror general al Romaniei, si-a prezentat proiectul de management si a raspuns intrebarilor membrilor Sectiei pentru procurori a CSM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.