Politica 9 Mai 2013 11:29
PDL a lansat, miercuri, "Cartea neagra a guvernarii USL", document in care acuza Uniunea ca a distrus imaginea Romaniei in strainatate, a amanat intrarea in Spatiul Schengen si adoptarea monedei euro, adaugand ca partidele de la guvernare nu au "un obiectiv" de dezvoltare pentru Romania.

PDL aminteste, in raportul intitulat "Mai 2012-Mai 2013 – Anul declinului!", evenimente care au avut loc in vara anului trecut: "Avocatul Poporului a fost schimbat in mod abuziv, Monitorul Oficial a fost trecut in subordinea Guvernului, presedintele Basescu a fost suspendat in ciuda avizului Curtii Constitutionale".

"Desi Curtea Constitutionala a decis participarea Presedintelui Traian Basescu la Summit-ul Consiliului European de la finalul lunii iunie 2012, Ministerul de Externe a blocat trimiterea de documente legate de participarea Presedintelui Basescu la intalnirea de la Bruxelles, facilitand astfel participarea Premierului Ponta", afirma PDL, potrivit MEDIAFAX.

PDL aminteste ca presedintii Camerelor Parlamentului au fost revocati intr-o sesiune extraordinara, in scopul suspendarii presedintelui Basescu, iar noul presedinte al Senatului, Crin Antonescu, a devenit in doar 2 zile de la numire presedintele interimar al Romaniei.

PDL mentioneaza, printre aspectele negative ale guvernarii, "incercarea USL de a schimba rezultatul referendumului pentru demiterea Presedintelui Romaniei, prin contestarea cifrelor privind numarul cetatenilor romani cu drept de vot".

"Circul premierului plagiator a fost musamalizat repede", mai afirma autorii raportului, precizand ca "plagiatul lui Victor Ponta a fost confirmat de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, universitatea care a acordat doctoratul in urma cu 9 ani" si ca "desi a promis ca va demisiona daca se va dovedi ca a plagiat, Ponta este in continuare in functie".

Potrivit PDL, in decembrie 2012 a fost ales "cel mai penal" Parlament din intreaga istorie a Romaniei, cu 24 de parlamentari acuzati penal: 2 condamnati definitiv, 15 trimisi in judecata, 7 cercetati penal.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Guvernul Ponta este "guvernul ministrilor penali", sustine PDL, mentionand, de asemenea, ca USL nu a respectat independenta sistemului judiciar si nici hotararile in materie de integritate.

"Cabinetul guvernului Ponta numara 28 de ministri, fata de 18 in guvernarea PDL. Batalia USL pe functii a fost atat de crunta, incat Cabinetul a fost marit, unele ministere au fost impartite chiar in trei si au aparut ministri delegati cu atributii incerte", scrie PDL in raport, adaugand: "Ce trebuie sa aiba in vedere USL si sa aplice? Recomandarile CE din raportul MCV".

PDL acuza USL ca "a distrus imaginea Romaniei in strainatate".

"USL a amanat intrarea in Spatiul Schengen", scrie PDL, precizand ca "Romania nu a intrat in Spatiul Schengen la data stabilita ca urmare a derapajelor de la democratie ale guvernului Ponta, desi toate conditiile tehnice erau deja indeplinite de catre Guvernul PDL".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

De asemenea, PDL sustine ca USL a amanat adoptarea monedei euro, a amanat bugetul pe anul 2013 pentru acoperirea minciunilor de campanie, iar "baronii USL amana constructia autostrazilor incepute de PDL".

"Guvernarea USL este caracterizata de incoerenta, inconsecventa si haos in toata gestiunea economiei nationale", se mai arata in documentul PDL, precizandu-se ca "USL nu are niciun obiectiv de dezvoltare pentru Romania".

Democrat-liberalii ii acuza pe cei din USL in legatura cu scaderea veniturilor romanilor: "Recuperarea salariilor bugetarilor s-a dovedit a fi un miraj marca USL. Iata si de ce. Aprilie 2012 a fost practic ultima luna a guvernului PDL la Palatul Victoria. La vremea respectiva, un roman castiga in medie 1.553 lei pe luna, in mana. Dupa 10 luni de guvernare USL, dupa recuperarea salariilor bugetarilor cu 8% si reintregirea finala din luna decembrie, in februarie 2013, un roman castiga in medie tot 1.553 lei. Verdictul: nicio imbunatatire a salariului mediu net sub guvernarea Ponta".

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

PDL mai acuza USL ca "a scumpit viata romanilor": "A trai in Romania devine pe zi ce trece un act de cruda supravietuire. Guvernarea USL o simtim cel mai repede la buzunar: facturile la utilitati s-au majorat si platim mai mult la cumparaturi. Preturile au crescut accelerat".

PDL subliniaza ca investitorii straini ocolesc Romania: "Productia industriala stagneaza si exporturile scad in 2012. Datoria externa, serviciul datoriei externe si deficitul de cont curent au crescut semnificativ, iar rezervele internationale au scazut".

USL duce in colaps sistemul energetic, industria, agricultura, educatia si sanatatea si este "principalul daunator din agricultura", mai afirma PDL.

Democrat-liberalii mai afirma ca educatia romaneasca "se intoarce in timp sub guvernarea USL".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Renuntarea la standardele de etica si profesionalism a inceput de la varful sistemului. USL a propus pentru Educatie cinci ministri (Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu si Remus Pricopie), toti implicati in diverse scandaluri de incompatibilitate, fals in declaratii (CV-uri pline de greseli si pregatiri fictive) si plagiat", se arata in raportul PDL.

Democrat-liberalii afirma, de asemenea, ca "USL imbolnaveste sanatatea romaneasca": "USL a promis in programul de guvernare un sistem de sanatate care sprijina si ofera posibilitatea cetatenilor sa atinga o stare de sanatate cat mai buna. In schimbul acestei promisiuni neindeplinite au redus accesul cetatenilor la serviciile de sanatate si au pus taxe noi pentru internare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.