Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat ca discursul lui Jeremy Clarkson despre Romania este incarcat de rasism si se indeparteaza de fundamentele Uniunii Europene.

"Cu foarte mult regret privesc discursul acesta in mod special, de exemplu, pentru ca mie mi se pare atat de incarcat de rasism, incat sincera sa fiu, am o problema eu personal sa mai vad emisiunea si sa vad personajul care a facut astfel de afirmatii! E adevarat ca multa lume stie ca el insusi e un personaj foarte controversat", a declarat Weber la RFI Romania.

De asemenea, europarlamentarul considera ca politicienii joaca un rol crucial intr-o asemenea situatie.

"Despre asta vorbesc, despre discursul acesta care se indeparteaza clar de fundamentele Uniunii Europene, care devine tot mai rasist, care incepe eventual in niste tabloide dintr-o tara sau alta, dar care dupa aceea este preluat inclusiv de ziare mai serioase, de jurnalisti care pretind sa fie mai seriosi si in toata povestea aceasta bineinteles ca politicienii joaca un rol crucial, pentru ca depinde de ei de fapt sa aiba o pozitie foarte ferma si sa puna punct unei astfel de situatii", a mai adaugat Renate Weber.

Intr-un editorial publicat de cotidianul Sunday Times, Jeremy Clarkson afirma ca Romania este o tara frumoasa, dar are localitati pe care "pana si Iisus le-ar numi usor inapoiate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.